Lista

Nositeljica Nezavisne liste Stipe Petrina i kandidatkinja za Gradonačelnicu Vodica.

Biografija

Rođen u Šibeniku 24. 6. 1977. godine, živi u Vodicama. Srednju turističko-ugostiteljsku školu završio je u Šibeniku. Oženjen, otac dvoje djece. Obrtnik ugostitelj od 2003. godine. Dobrovoljni davatelj krvi.

Aktivan u politici od 2017 godine, od 2019. godine vijećnik županijske skupštine Šibensko-kninske županije izabran sa Nezavisne liste Stipe Petrine.

U politici sam radi borbe protiv uzurpacije obale, onečišćenja mora te štetnih i po cijelu zajednicu pogubnih odluka, donesenih u korist pojedinaca i skupina. Sve što imamo kao zajednica i kao pojedinci plod je nečijeg rada i žrtve, a na nama je da svu tu ostavštinu očuvamo i oplemenimo za buduće generacije.

Rođen u Šibeniku 19. 1. 1967. godine, živi u Vodicama. Završio je srednju školu turističkog smjera Šibeniku. Završetkom školovanja radio u hotelima. Govori njemački i engleski jezik. Dugi niz godina radi u turizmu kao privatni iznajmljivač nastavljajući obiteljsku tradiciju.

Razlog mog političkog angažmana je nezadovoljstvo postojećim stanjem nečinjena i nebrige vladajućih , usprkos stalnom ukazivanju na štetnost. Aktivno sam uključen u rad NLSP jer jedini nude rješenja i promjenu.

Rođen u Šibeniku 13. 7. 1991. godine, živi na Srimi. Završio je gimnaziju Antuna Vrančića u Šibeniku i migistrirao ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, s diplomskim radom na temu „Poslovna kriza na primjeru poduzeća Hoteli Vodice d.d.“. Nakon završetka školovanja radi kao stručni suradnik u marketingu, prodaji i promociji, voditelj ugostiteljskog objekta, referent u računovodstvu i trenutno kao komercijalist i trgovački putnik.

Tajnik je u „Udruzi mladih Srima“, a u slobodno vrijeme bavi se nogometom, putovanjem i planinarenjem.

Razlog zbog čega sam se priklonio NLSP sa nositeljicom Sanjom Radin-Mačukat je poboljšanje života mladih i njihov ostanak u Srimi i Vodicama, umjesto iseljavanja u strane zemlje. Ovo je jedina opcija koja mi uljeva povjerenje i dosljednost u ostvarivanju ciljeva nas mladih.

Ivana Bosotin (Šprljan), ekonomski tehničar, nezaposlena, rođena je u Šibeniku 17. 12. 1980. godine. Sretno je udana, majka dva dječaka, sportaša. Osnovnu školu završila je u Vodicama, a u Zagreb je odselila na školovanje, „Druga ekonomska škola“, i postala članicom Rukometnog kluba „Trešnjevka“. Zbog ozljeda, nakon završetka srednje škole vraća se u rodne Vodice u kojima i danas živi.

Veteranka je Rukometnog kluba Vodice i uzor mlađim kategorijama članovima Kluba. Tenis igra u slobodno vrijeme i natječe se u Teniskoj rekreativnoj lizi Šibenik.

Rođen 12. 11. 1976. u Šibeniku, cijeli život živi u mjestu Srima. Završio srednju strukovnu školu za zvanje vodoinstalatera. Po završetku školovanja zapošljava se u Vodovodu i odvodnji Šibenik gdje radi već 22 godine. 2004. godine postaje obrtnik ugostitelj. Dugogodišnji dobrovoljni davatelj krvi.

Razlozi mog aktivnog uključivanja u politiku su nagomilani problemi lokalne zajednice, na koje nisam mogao ostati imun.

Rođena 11. 9. 1963. u Šibeniku, živi u Vodicama. Majka jednog sina. Završila srednju školu Šibeniku, Centar za odgoj i usmjereno obrazovanje, kulturološko – informacijski smjer te stekla zvanje knjižničar – dokumentarist. Po završetku srednje škole odlazi u Zadar na Filozofski fakultet te stječe zvanje odgajatelja predškolske djece. Kao odgajatelj radila u Centru za autizam u Zagrebu.

Ima i bogato poduzetničko iskustvo, prvotno kao vlasnica marketinške agencije od 1990. godine, koja prestaje s radom početkom Domovinskog rata. Nakon toga postaje vlasnica trgovine muške i ženske odjeće te direktni uvoznik iz Italije. Od 1992. godine zaposlena je u HZZ-u Šibenik, a od 2014. godine u Ispostavi Vodice radi na poslovima stručnog suradnika za zapošljavanje.

Posjeduje aktivno znanje talijanskog jezika.

U slobodno vrijeme bavi se ručnim radom: pletenjem, kukičanjem i izradom upotrebnih predmeta.

Rođena u Vodicama 6. 11. 1949. godine gdje je pohađala osnovnu školu i gdje je provela najveći dio svog života. Po završetku Gimnazije u Šibeniku odlazi na studij medicine u Zagrebu.

Kao liječnik opće prakse stažirala i radila u Općoj bolnici Karlovac i Dugoj Resi. Završila specijalizaciju anesteziologije, reanimacije i intenzivnog liječenja u Zagrebu. Najveći dio radnog vijeka radila je kao specijalista anesteziolog u Općoj bolnici Šibenik.

Stekla status sudionika Domovinskog rata kao zdravstveni djelatnik Opće bolnice Šibenik.

Predana svom radu i životu i dalje je posvećena humanitarnim aktivnostima iako je već jedno vrijeme u zasluženoj mirovini.

Želim dobro mojim Vodicama i svim njezinim stanovnicima.

Rođen 14. 6. 1981. godine u Šibeniku, živi u Vodicama. Po zanimanju prvostupnik ekonomije u turističkom menadžmentu. 

Pored ostalih radnih mjesta, radio je i kao prodavač i hotelski recepcioner. Od prošle godine se bavi privatnim poduzetništvom, tj. vlasnik je trgovine za kućne ljubimce. Tečno govori engleski jezik, dobro poznaje njemački, osnovno i talijanski jezik. Ima izvrsne informatičke vještine.

Hobiji uključuju glumu u sklopu dramske amaterske družine, planinarenje, razne rekreativne sportske aktivnosti, čitanje knjiga, putovanje, itd. Autor je mobilne aplikacije za oglašavanje potražnje za smještajem „ApAp“. 

Liberalnog je političkog opredjeljenja, te je osjetljiv na nepravdu. Želja mu je ravnopravno uključiti cjelokupnu lokalnu zajednicu da svojim starim i novim idejama, projektima i stavovima, vrati Vodice u vrh hrvatskog turizma, i životnog standarda općenito.

Rođen u Šibeniku 16. 9. 1976. Nakon završene prirodoslovno-matematičke gimnazije u Šibeniku, odlazi u Zagreb na studij elektrotehnike i računarstva. Radi kao programer u jednoj zagrebačkoj web agenciji, s fokusom na razvoj open source rješenja i prenošenje znanja mlađima. Održao je više predavanja na međunarodnim IT konferencijama.

U slobodno vrijeme najčešće pliva, planinari ili uživa u druženju s obitelji i prijateljima u Vodicama.

U politiku sam se aktivno uključio na ovim izborima jer sam u listi prepoznao ekipu koja svojim znanjem i zalaganjem može potaknuti pozitivne trendove te donijeti promjenu koja Vodicama treba. Siguran sam da zajedno s Vodičankama i Vodičanima možemo učiniti naš grad boljim i ugodnijim mjestom za život.

Rođena je 13. 5. 1978. u Šibeniku, završava osnovnu školu u Vodicama, srednju u Šibeniku te diplomira Biologiju na Prirodoslovno-matematičkom Fakultetu u Zagrebu. Majka jednog sina.

Nikad nisam bila član nijedne stranke, nažalost Vodice stagniraju a problemi koji su trebali biti riješeni u prošlom stoljeću se vuku kao balast i danas. Smatram da jedno Sanja Radin-Mačukat ima potreban kapacitet za promijeniti Vodice na bolje.

Rođena u Šibeniku 28. 5. 1980., živi u Vodicama, udana, majka je troje djece. Završila u Zadru na Visokoj učiteljskoj školi predškolski odgoj i stekla zvanje odgajatelja predškolske djece. Zaposlena u Dječjem vrtiću „Spužvica“ Tisno na mjestu ravnateljice. Radi na brojnim zadaćama i projektima unaprjeđivanja odgojno-obrazovnog procesa koji omogućuje zadovoljavanje djetetovih prava i razvojnih potreba. Kao predsjednica koordinacijskog odbora zaslužila je provedenim aktivnostima prestižni naziv za Grad Vodice „Grad prijatelj djece“. Sudjeluje u humanitarnim aktivnostima. Tajnica u RK Vodice i suorganizatorica Međunarodnom memorijalnog rukometnog turnira „Ante Mihić-Bogde“.

Razlog političkog angažmana je nezadovoljstvo postojećim stanjem u vodičkom sportu i nepostojanju kvalitetne sportske infrastrukture.

Rođen sam 16. 7. 1970. godine u Šibeniku po nacionalnosti Hrvat, sa stalnim prebivalištem u Vodicama. Oženjen i otac dvoje djece.

Osnovnu školu završio sam u Vodicama, a srednju u Šibeniku.

Nakon završenog policijskog tečaja zapošljavam se u MUP-RH u siječnju 1991. godine na radno mjesto policajac specijalac te prolazim većinu ratišta na tada okupiranim prostorima RH. Kao pripadnik najelitnije policijske jedinice „ATJ Lučko“ sudjelovao sam u obrani grada Vukovara. Nositelj sam reda Hrvatskog trolista za osobite zasluge u izravnoj ratnoj opasnosti, spomen plakete „Vukovar 1991“ dodijeljene od predsjednika sabora RH 2007 godine i spomenice Domovinskog rata.

Od 1994. godine bivam raspoređen u 7. upravu Ministarstva vanjskih poslova koja se tada bavila sa sigurnosno obavještajnim poslovima. Kao pripadnik sigurnosne službe, a poslije i voditelj sektora, odrađujem mandate u Republici Ukrajini, Republici Srbiji, Kraljevini Švedskoj i na koncu u Kraljevini Španjolskoj. Od 2004 godine umirovljen sam u činu natporučnika.

Po dolasku u svoj rodni kraj ponovno se uključujem u opće društveni život i aktivnu politiku.

Od strane braniteljske populacije odmah bivam izabran za predsjednika ogranka Udruge Hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata u Vodicama na kojoj sam dužnosti i danas.

Od civilnih udruga pokretač sam osnivanja humanitarne udruge ,,Daj pet od srca“ koja je višestruko nagrađivana od strane Grada Vodica, a 2014.godine dobitnica je i županijske nagrada za humanitarno djelovanje.

Osnivač sam i aktualni predsjednik kulturne udruge „Klapa Godimenti“ sa kojom sam sudjelovao u dobivanju raznih nagrada od na Festivalu klapa u Omišu u kategoriji klapa sa gitarskom pratnjom, 2010.g. prva nagrada publike, pa do međunarodnog natjecanja u Ljubljani 2014. godine gdje smo polučili visoko drugo mjesto po odluci stručnog žirija.

Funkcije i članstva:

  • Predsjednik Gradskog vijeća grada Vodica
  • Zapovjednik Civilne zaštite Grada Vodica (nagrada za ustroj i djelovanje u 2015 godini uručena 02. 03. 2016. U Gospiću).
  • Predsjednik odbora socijalne skrbi
  • Predsjednik povjerenstva za nadzor investicija grada Vodica

Vratimo grad građanima

Nositeljica Nezavisne liste Stipe Petrina i kandidatkinja za Gradonačelnicu